Menu

Végleg leolvad a nagy súlyfelesleg

A jojó-effektus elkerülésében semmi sem segít olyan hatékonyan, mint a rendszeres, terhelő mozgás. A sport ugyanis hozzájárul, hogy a diéta során zsírt adj le, ne izmot.

A jojó-effektus elkerülésében semmi sem segít olyan hatékonyan, mint a rendszeres, terhelő mozgás. A sport ugyanis hozzájárul, hogy a diéta során zsírt adj le, ne izmot. Az edzés során az izmokon mikrorepedések keletkeznek, melyeket a szervezetednek fehérjék felhasználásával regenerálnia kell. Ezt a folyamatot érzed másnap fájdalmas izomlázként. Ilyenkor a tested folyamatosan több energiát éget, mint alapállapotban, azaz folyamatosan zajlik az utóégés, ami sok-sok kalóriától és ezáltal a plusz kilóktól is segít megszabadulni.


Fontos emellett, hogy az izomszövet megtartásához is kalóriákra van szükség, méghozzá jóval többre, mintha zsírszöveteket táplálna a szervezet. Éppen ezért nagyon érdemes a diétával párhuzamosan törekedni arra, hogy az izomtömeget megtartsd, ezzel ugyanis állandó jelleggel gyorsíthatod az anyagcserédet, növelheted a szervezeted kalóriafelhasználását, ami biztosítja azt is, hogy ne hízz vissza.

A zsírégetésre és izomépítésre legalkalmasabb mozgások közé tartoznak a különböző erősítő vagy HIIT edzések, melyek nagyon jelentős utóégető hatással bírnak. Fontos azonban, hogy kezdőként egy számodra megfelelő edzéstervvel kezdj, és a szünetekről se feledkezz meg. Az izomépítés azonban még akkor is időbe telik, ha személyre szabott módszerekkel és lelkesen vágsz bele, így fontos, hogy ha eleinte még nem látod az eredményeket, akkor egy-két hónapig türelemre intsd magad.

A cikkhez felhasznált források:http://femina.hu/fogyokura/eletmodvaltas-fogyas/