Menu

Séta is megváltoztathatja életét

Már napi fél óra séta is megváltoztathatja életét, íme a jótékony hatások A sétálás nagy előnye, hogy nem igényel különleges eszközöket, ráadásul bárki hozzáláthat edzettségi szinttől, testsúlytól, életkortól függetlenül.

A rendszeres séta az egyik legjobb és legegyszerűbb dolog, amit egészségünkért tehetünk - vélik a szakemberek. A Prevention összegyűjtötte, hogy milyen pozitív hatásai lesznek annak, ha napi fél órát gyalogolunk.

Csökken a krónikus megbetegedések kockázata

Statisztikák szerint a sétálás csökkenti a vércukorszintet és a cukorbetegség kialakulásának kockázatát - írja a Maszol. Ezenkívül kutatások bizonyították, hogy a gyaloglás csökkenti a vérnyomást, valamint az agyvérzés kockázatát.

Hozzájárul a lábak szépségéhez

Az öregedéssel együtt nő a kitüremkedő erek, visszerek kialakulásának kockázata. A rendszeres gyaloglás azonban erősíti az izmokat, serkenti a vérkeringést, így segít elkerülni a visszerek megjelenését.Fogyaszt A rendszeres gyaloglásnak köszönhetően fogyhatunk is. A séta ugyanis serkenti az anyagcserét, fokozza a kalóriaégetést, növeli szervezetünk inzulinérzékenységét, tehát különösebb erőfeszítés nélkül, napi fél óra sétával fogyhatunk.

Javítja a hangulatot

Egy pohár vörösbor, vagy néhány kocka étcsokoládé is javíthat a kedvünkön, ugyanúgy mint a sétálás. Utóbbi ráadásul nem jár kalóriákkal. Kutatások igazolják, hogy a gyaloglás jó hatással van idegrendszerünkre, a természetes fény pedig segít elkerülni a depressziót. Még jobb a séta hatása, ha társaságban tesszük.

Fejleszti a kreativitást

Mindegy, hogy munkahelyi vagy magánéleti problémát kell megoldani, a séta ebben is segít, ugyanis fejleszti a kreativitást. Kutatók korábban tesztekkel vizsgálták, hogy a sétáló vagy az ülő emberek a kreatívabbak. A vizsgálatok szerint találékonyabbak leszünk a rendszeres gyaloglástól.

A cikkhez felhasznált források :http://faktor.hu/faktor-seta-testmozgas-egeszseg-fel-ora-jotekony-hatas