Menu

Egyél kevesebbet!

Használj kisebb tányérokat és magas, vékony poharakat!

Állj ellen az aktuális trendeknek, és az óriás tányérokat cseréld kisebbre! Egy normál adag étel igen bőségesnek tűnik egy némileg kisebb tányéron. A poharakat illetően pedig számtalan tanulmány alátámasztotta, hogy mindenki, a gyerekektől kezdve egészen a hosszú ideje csaposként dolgozókig kevesebb italt töltenek ki, ha magas, vékony pohár van a kezükben, ellentétben a szélesebb, zömökebb poharakkal.

A főétkezéseket mindenképp a konyhában fogyaszd el!

A főételek mellett a magas zsírtartalmú ételeket is a konyhában edd meg! Ha asztalnál ülve költitek el a például a vacsorát (nem a tévé előtt), akkor nyugodtan tudtok úgy beszélgetni közben, hogy az ételre is figyeltek, nem habzsoljátok tele magatokat. Az asztalon helyezz el zöldségeket,salátát, vagy gyümölcsöket – és köret vagy desszert gyanánt ezt csipegessétek el.

Oszd el az ételt!

Kerüld el a túlevést, méghozzá úgy, hogy oszd fel a tányéron lévő ételt úgy, hogy mi az, amit biztosan meg fogsz enni, és mi az, amit el fogsz tenni későbbre – tehát például csak akkora szelet húst szelj le, amit tuti, hogy elfogyasztasz, és azt még apróbb falatkákra vágd fel. Ugyanezt figyelembe véve mérd ki a megfelelő mennyiséget az óriásira púpozott rizsből, és a maradékot tedd el másnapra.

Főzés közben legyen kéznél egy-két darab bébirépa!

Főzés közben nyugodtan kóstold meg a készülő finomságokat, de aztán ropogtass el egy-két bébirépát, így úrrá leszel a további „csipegetési kényszeren”. Vagy igyál meg egy pohár hideg vizet, ezzel is elháríthatod a felesleges falatozásokat.

A cikkhez felhasznált források:https://wellnesscafe.hu/dieta/2016-06/5-egyszeru-tipp-hogy-kevesebbet-egyel/