Menu

Edzés utáni hibák

Egy jó edzést is könnyen elronthatunk azzal, ha olyan hibákat követünk el utána, amelyek befolyásolhatják a megelőző edzés hatását és persze a közérzetünket, az egészségünket is.

Egy jó edzést is könnyen elronthatunk azzal, ha olyan hibákat követünk el utána, amelyek befolyásolhatják a megelőző edzés hatását és persze a közérzetünket, az egészségünket is. Mutatunk erre néhány példát, vagyis ezeket a hibákat követhetjük el edzés után – és ha sikerül megjegyezni, legközelebb talán már jobban odafigyelnek és még többet, még jobbat hozunk ki az edzéseinkből. A jó hír az, hogy ha odafigyelünk, valóban kiküszöbölhetjük ezeket a hibákat és csak azt vesszük majd észre, hogy jobban érezzük magunkat, hogy mintha hatékonyabbak lennének az edzéseink. A jó szokások kialakítása tehát segíthet abban, hogy a maximumot hozzuk ki az edzőteremben töltött erőfeszítéseinkből, jobb legyen a közérzetünk, és még a fogyókúra, az alakformálás is sikeresebb lehet. Arról nem beszélve, hogy az egészségünk is hálás lehet ezekért a változásokért. Mutatjuk: ezeket a hibákat követhetjük el edzés után.

Gyorséttermi ételeket eszünk

Edzés után enni nem tilos, sőt: egyes szakemberek kifejezetten javasolják, hogy együnk néhány falatot. De nem mindegy, hogy mit. Legyen minél egészségesebb! Kerüljük a gyorséttermi, cukros, zsíros ételeket.Nem alszunk eleget A megfelelő izmomműködés és anyagcsere egyik alappillére, hogy eleget aludjunk. A kialvatlanság több szempontból is az egészségünk rovására mehet, vagyis érdemes erre is odafigyelnünk – a hatékonyabb edzés érdekében is.

Nem hidratálunk

A megfelelő mennyiségő folyadékbevitel fontos, edzés utén pótoljuk, amit kiizzadtunk magunkból. Fontos a megfelelő izomműködés miatt, no és persze az egész szervezetünk hálás lesz érte, ha nem szomjazunk.

Túl gyakran edzünk

A rendszeres edzés nem azt jelenti, hogy éjjel-nappal sportolunk, de még nem is azt, hogy minden nap. Nem élsportolók vagyunk, de még náluk is vannak pihenőnapok, amikor könnyebb edzésük van, vagy egyáltalán nem edzenek. Az izmokat ugyanis nem lehet a végtelenségig terhelni, azoknak is szükségük van a regenerálódásra.

Elfelejtünk nyújtani

Ugyancsak az izmok egészsége és védelme érdekében van szükség az edzés végi/utáni nyújtásra. A rugalmas, laza izmokkal megelőzhetőek lehetnek a különböző sportsérülések.

A cikkhez felhasznált források : https://www.ridikul.hu/egeszseg/cikk/2018/03/26/ezeket-a-hibakat-kovethetjuk-el-edzes-utan/