Menu

Változtass életmódot!

Tűzz ki magadnak egy célt. Például: szeretnél feszes, tónusos testet. NE az legyen a cél, hogy szeretnél megszabadulni x mennyiségű kilótól! Ha így állsz neki, eleve halálra van ítélve az egész, ugyanis nem a szám a fontos a mérlegen, hacsak nem olyan sportot űzöl versenyszerűen, ahol kilónként vannak beosztva a kategóriák – bár erről, gondolom, tudnál. Egy átlagos nőnek teljesen mindegy, hány kg van a mérlegen.

Tűzz ki magadnak egy célt. Például: szeretnél feszes, tónusos testet. NE az legyen a cél, hogy szeretnél megszabadulni x mennyiségű kilótól! Ha így állsz neki, eleve halálra van ítélve az egész, ugyanis nem a szám a fontos a mérlegen, hacsak nem olyan sportot űzöl versenyszerűen, ahol kilónként vannak beosztva a kategóriák – bár erről, gondolom, tudnál. Egy átlagos nőnek teljesen mindegy, hány kg van a mérlegen. Senki nem fog odamenni hozzád, hogy leellenőrizze beleférsz-e egy adott súlyhatárba, a tükör legyen a fontos, a centik, az, hogy állnak rajtad a ruháid és ne a szám a mérlegen! Mikor kérdezte tőlem egy lány az öltözőben, hogy hány kg vagyok, mondtam neki 65, mire ő, “haha, én csak 59 vagyok”. Na és?! Nem akartam megbántani, így magamban tartottam a véleményem, hogy ő hiába kevesebb nálam pár kilóval, mégis én vagyok az, aki fel tudok venni egy bikinit úgy, hogy ne kelljen takargatnom a narancsbőrös combomat és a hájas hasamat, nem ő. Szóval jegyezzétek meg, nem a kilók száma a lényeg, ha valaki elkezd egészségesen enni és sportolni, eleinte mindenképpen le fog dobni pár kilót, aminek a nagy része főleg izom- és vízveszteség – de nem zsír. Legyen egy egészséges, fitt külső a célod. Ne feledd, az, hogy ha “megehetsz bármit, nem hízol”, az nem jogosít fel arra, hogy így is tegyél, hiszen nem elég külsőleg “jól kinézni”, nagyon fontos, hogy egészséges legyél, ez pedig az egészséges ételekkel kezdődik!

Tervezd meg a napi étrendedet!

Sokan ott buknak el, hogy nem terveznek előre és “kénytelenek a mekiben enni”, mert “nincs másra lehetőség”. Én erre azt mondom, hogy kifogás, de tudom, hogy sok ember küzd ezzel a gonddal, úgyhogy ezt csak úgy lehet kiküszöbölni, ha előre eltervezzük, és magunkkal visszük az aznapi élelmet. Aki irodában dolgozik, ne mondja nekem, hogy nincs 10 perc ebédszünete, amikor meg tudna enni egy dobozból egy adag kaját, mert ilyen nincs. Ahogy a vacak kaját el tudod vinni az ABC-től a munkahelyedig, úgy otthonról is el tudod vinni magaddal az előre elkészített egészséges kajádat. Mindössze napi 20 percet kéne arra szánni, hogy a következő napodra megcsináld és elcsomagold. Aki még ennyit sem képes megtenni a saját külseje és céljai érdekében, az meg is érdemli a sorsát.

A cikkhez felhasznált források: http://www.nlcafe.hu/eletmod/20150123/eletmodvaltas-lepesrol-lepesre/