Menu

Ünnepek hízás nélkül

Használj kisebb tányérokat és magas, vékony poharakat!

Az ünnepi időszak általában a fogyókúrázók rémálma, hiszen ilyenkor a szokásosnál is nehezebb ellenállni a finomabbnál finomabb falatoknak. Ha nem szeretnéd diétával kezdeni a januárt, mutatunk pár trükköt, amelyekkel elkerülheted, hogy a mérleg nyelve a vágyottnál többet mutasson az ünnepek után.

Ha eddig sosem úsztad meg az ünnepet jó pár pluszkiló nélkül, itt az ideje ezen változtatni! Jane Michell táplálkozási tanácsadó remek ötleteit érdemes megfogadni, ha szeretnéd, hogy a január ne csak a diétázásról szóljon!

Mi a teendő, ha év végén hivatalos vagy egy munkahelyi partira, egy családi vacsorára, ahol roskadozik az asztal a finomságoktól, és mindenki a pohár fenekére néz? Az egyik jó tanács, hogy igyál minél több vizet, ha pedig bort fogyasztasz, minden egyes korty borhoz három korty vizet vegyél magadhoz! Emellett próbáld meg minél tovább távol tartani magad az ételsaroktól, ha pedig egy pincér vagy egy lelkes nagyi közelít a tálcával, ne vegyél le róla semmit, ami mélyfagyasztott, illetve aminek tészta az alapja. Továbbá tartsd magad ahhoz, hogy háromnál több dolgot ne egyél az este folyamán.

A bő holmikban nem látszik ám a kerekedő karácsonyi pocak, ezért azt javasolja a szakember, hogy vegyél fel valami szexi, szűk ruhát a partira, amiben igazából nem is esik jól, ha sokat eszel. És még valami: amint megetted az ételt, ami jólesett, szabadulj meg a tányérodtól, nehogy abba a csapdába ess, hogy beszélgetés közben folyamatosan rágcsálsz valamit.

Az ünnepek alatt minél több otthon készített dolgot fogyassz, amiről pontosan tudod, hogy mennyi kalóriát tartalmaz, és kerüld a készen kapható, egészségtelen nyalánkságokat. Ha pedig te készíted a karácsonyi vacsorát, ügyelhetsz arra, hogy egészséges holmik kerüljenek az asztalra, amikkel ugyanúgy el tudod varázsolni a vendégeket, mint egy halom zsíros étellel. Itt korábban mutattunk is egy egészséges, de kevésbé hizlaló karácsonyi menüsort - érdemes kipróbálni!

Figyelj arra is, mennyi alkoholt iszol - a házi készítésű likőrök, édes borok, röviditalok ugyanis sokszor épp annyi kalóriát tartalmaznak, mint a nagyi isteni bejglije. Egy korábbi cikkünkben azt mutattuk be, hogy az alkohol jobban hizlal, mint a csoki, a zsírégetésbe is beleszól, és az izmokra sem épp pozitívan hat. Ilyenkor persze elkerülhetetlen 1-1 pohár finomság, de a mértékletességre nem árt ügyelni!

A sok hús, a cukros sütik és a csoki lassítják az anyagcserét, és ha ilyenkor még egy kis sétát sem iktatsz be a mindennapokba, akkor garantáltan lassul az emésztésed. Nemrég Sarka Kata mesélt nekünk arról, hogy a futás számára az ünnepek alatt sem maradhat el, legalább napi 40 percet igyekszik mozogni a családi ebédek között. Kata jól teszi, a mozgás ugyanis sokat segít az emésztésnek, ha azonban képtelen vagy a futásra gondolni, iktasd be az ebédek vagy vacsorák után a 30-40 perces sétát. Hidd el, jót fog tenni! De van néhány remek jógagyakorlat is, amelyekkel serkentheted az emésztésedet, itt pedig olyan finomságokat szedtünk össze, amelyek javítják az anyagcserét.

A cikkhez felhasznált források :http://www.life.hu/ez-zsir/20151220-karacsony-hizas-nelkul-tippek-trukkok-amiket-erdemes-betartani.html