Menu

Kerüld el idén is a betegségeket!

Minden télen torokfájással küzdesz, és nagy tételben vásárolod a százas papírzsepiket? Úgy tűnik, szervezeted nincs felkészülve a hideg, baktériumokkal és vírusokkal teli évszakra. előzd meg az idei kellemetlenségeket az alábbi tanácsokkal!

A normál szappan ugyanannyira hatékony, mint antibakteriális társaik, viszont az utóbbiak olyan hormonokat károsító vegyi anyagokat tartalmaznak (például triklozánt), melyek károsítják a szívet és szervezeted még jobban ki lesz téve a baktériumok támadásának.

KÉSZÍTS SAJÁT FERTŐTLENÍTŐT!
Az alábbi “recept” kiváló fertőtlenítőszer, ha nincs kéznél szappan. Nem tartalmaz káros anyagokat, és egyszerűen elkészíthető otthon.
Hozzávalók:
2 evőkanál aloe vagy citrom kivonat
1/8 teáskanál teafaolaj
24 csepp illóolaj, ami lehet levendula, citrom, fahéj vagy borsmenta
4 csepp grapefruitmag kivonat
Keverd össze a hozzávalókat egy palackban, használat előtt alaposan rázd fel. Csepegtesd a kezedre, és dörzsöld össze.

ÖLTÖZZ FEL RENDESEN!
Bár számos olyan ruhanemű van, melyek azt ígérik, hogy garantáltan melegen tartanak, szagtalanok, antibakteriálisak, és védik a szervezetedet, valójában ezek számos kémiai összetevőket tartalmaznak. Válassz helyettük inkább olyan antimikrobiális anyagből készült termékeket, mint például gyapjúból készült sálat, sapkát és felsőt.

NE STRESSZELJ!
Stressz hatására gyengül az immunrendszer.
Ez egy igen régi história, mikor még őseink a tigris elől menekültek, a stressz az életben maradásra ösztönözte az embert, és nem maradt energiája arra, hogy a szervezet karbantartására feccölje az energiát. Rövid távon ez igen hasznos, de ha hosszú távon vagy kitéve a folyamatos stressznek, és szervezetednek nincs ideje arra, hogy regenerálódjon, az bizony legyengült immunrendszerhez és megbetegedésekhez vezethet.
A meditáció kiváló módja annak, hogy kicsit magad mögött hagyd a mindennapi problémákat, és feltöltekezz energiával.

ÓVD A BÉLRENDSZERED!
A bélrendszerben fellelhető baktériumok is fontosak ahhoz, hogy immunrendszered megfelelően működjön. Ennek érdekében érdemes probiotikumokban gazdag élelmiszereket fogyasztanod, mint például görög joghurtot vagy kefirt.

REGGELIZZ!
Ha egy kiadós, egészséges reggelivel indítod a napot, máris sokat tettél, hogy felvértezd a szervezetedet. Fogyassz tojást és sok zöldséget, melyek bőségekesek fehérjében, vitaminokban és aminosavakban.

>A cikkhez felhasznált források :https://wellnesscafe.hu/wellness/2017-12/6-tipp-hogy-iden-elkeruld-a-betegseget/