Menu

Egyél mindenből, de mértékkel!

Ez akár az ünnepi menü kulcsmondata is lehetne. Hiszen végigkóstolhatod te a teljes repertoárt, ha tényleg csak mértékkel teszed mindezt.

Ez akár az ünnepi menü kulcsmondata is lehetne. Hiszen végigkóstolhatod te a teljes repertoárt, ha tényleg csak mértékkel teszed mindezt. Sajnos mégis éppen ez az, amire rengetegen nem képesek, és jóval többet szednek már elsőre is a tányérjukra, mint kellene. Kulcsfontosságú lenne eltalálni a megfelelő mennyiséget, hiszen ha jóllaksz a főétellel, akkor már eleve kevesebb hely marad a leginkább hizlaló desszertnek. Ráadásul karácsonykor a családi kör is adott, tehát remélhetőleg ilyenkor szépen, komótosan esztek, így a telítettségérzésének is van ideje eljutni az agyba. Vigyázz a rejtett kalóriákkal! Egy falat süti, néhány pohár bor főzés közben, és máris több száz kalóriával megdobtad a napi beviteledet. Sokan éppen ezért híznak karácsonykor, ugyanis egyáltalán nem követik, mikor, mit, és főleg mennyit esznek. Nyilván szó sincs arról, hogy ne kóstolgasd főzés közben a művedet, és senki sem állítja, hogy a legkárosabb karácsonyi ital a bor lenne, de rengetegen nem követik figyelemmel az ilyesfajta „nassolásokat”. Pedig ezek a nap végére éppúgy összeadódnak, és gyakran akár egy-két plusz főétkezést is kitehetnek.

A cikkhez felhasznált források :https://www.bien.hu/egeszseg-es-eletmod/dieta-fogyokura/igy-nem-hizol-egy-grammot-sem-karacsony-alatt/116996