Menu
BalatonBike365Banner

10 legegészségesebb téli reggeli

Bár egyszerűnek tűnhet egy péksüteményt, egy cukrozott müzlit vagy egy gyors szendvicset tenni a tányérra, ennél sokkal jobb és egészségesebb választás is létezik, aminek ráadásul nem is kell különösebben időigényesnek lennie.Téli reggelikA téli immunerősítéshez különösen fontos a vitaminok és az ásványi anyagok pótlása, amiben sokat segíthet a jól megtervezett, kiadós reggeli. Habár ilyenkor kevés a szezonális zöldség és gyümölcs, egyáltalán nem lehetetlen, hogy energiával teli, egészséges fogások kerüljenek az asztalra. Néhány finom variációt mutatunk, melyekkel garantáltan frissen indul majd a nap.

1. A tojás mindig jó ötlet, hiszen nagyon egészséges. Az egyhangú tükörtojás paradicsommal, sajttal és paprikával sütve mutatós és vitamindús reggeli.

2. A cukkinis-spenótos frittata finom íze mellett káliumban, kalciumban és magnéziumban is gazdag.

3. A tócsni nemcsak krumpliból finom, érdemes próbálkozni a zellerrel, édesburgonyával vagy répával készült változatokkal is, melyek mindegyike más-más tápanyagban gazdag.

4. A puha banánkenyér remek alternatívája a bolti kalácsoknak: a banán és a dió többek között káliummal és magnéziummal van tele. Gluténérzékenyeknek mentes változatban is elkészíthető.

5. A foltos banánból akár banánpalacsinta is készíthető: ehhez nyomkodj össze villával egy közepes banánt, keverj hozzá egy egész tojást, majd kókuszolajban süsd ki kis halmokban.

6. A paradicsom likopint tartalmaz, ezért jó A-vitamin-forrás, emellett káliumtartalma is jelentős. A mediterrán bruschetta segít lendületbe kerülni.

7. Az avokádó gazdag káliumban, C- és E-vitaminban, ezért a belőle készült krém tökéletes feltétje lehet a pirítósnak.

8. A zabkása mindig jó választás, C-vitaminban gazdag déli gyümölcsökkel, citrusokkal vagy egészséges bogyókkal dúsítva pedig még immunerősítő hatását is élvezheted.

9. A szardínia tele van kalciummal és D-vitaminnal, ezért tökéletes napindító. Akár szendvicskrémet is készíthetsz belőle, ha összenyomkodod egy kis fokhagymával és majonézzel.

10. Édesszájúak repertoárjából nem maradhat ki a ropogós zabkeksz. Dióval és kakaóval elkészítve tápanyagban gazdag reggeli lesz, ami energiát ad a nap kezdéséhez.

A cikkhez felhasznált források :https://femina.hu/egeszseg/egeszseges-reggeli/